AICINĀM IESAISTĪTIES ĶEKAVAS NOVADA TERITORIJAS PLĀNOJUMA IZSTRĀDĒ


Atbilstoši 2020. gada 10. jūnijā pieņemtajam Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam 2021.gada 1.jūlijā tika izveidots jaunais Ķekavas novads, apvienojot bijušo Ķekavas un Baldones novadu.

Šobrīd Ķekavas novada administratīvajā teritorijā ir spēkā divi teritorijas plānojumi: No 2023.gada spēkā esošais Ķekavas novada teritorijas plānojums (administratīvai teritorijai līdz 2021.gada 1.jūlijam), savukārt, Baldones novada teritorijas daļai ir joprojām spēkā esošs 2013.gadā apstiprinātais teritorijas plānojums.

Ņemot vērā izmaiņas normatīvajos aktos un visai novada teritorijai kopīgo Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju, kā arī atšķirīgās prasības abos spēkā esošajos teritorijas plānojumos teritoriju attīstībai un būvniecībai, nepieciešams izstrādāt jaunu teritorijas plānojumu.

Ar Ķekavas novada domes 2024. gada 13. marta lēmumu Nr. 42 (protokols Nr. 6.) “Par Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu”, ir uzsākta Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrāde.

Pamatojoties uz Ķekavas novada pašvaldības iepirkuma komisijas lēmumu un publiskā iepirkuma rezultātiem, 2024.gada 31. jūlijā ir noslēgts līgums starp Ķekavas novada pašvaldību un SIA “METRUM” par jaunā Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrādi, t.sk. stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējuma veikšanu atbilstoši likumam “Par ietekmes uz vidi novērtējumu”.

Lai izstrādātu jauno teritorijas plānojumu, ir jāņem vērā spēkā esošā Ķekavas novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģija, kurā noteikti galvenie Ķekavas novada ilgtermiņa attīstības mērķi un vīzija: “Ķekavas novads – zaļa mājvieta dinamiskā pašvaldībā”.

Izstrādājot jauno Ķekavas novada teritorijas plānojumu, tiks izvērtēti un aktualizēti šobrīd spēkā esošie teritorijas plānojumi, precizētas apdzīvoto vietu robežas, tostarp piešķirot ciema statusu un robežas Baldones pagasta Mercendarbei, izvērtēti spēkā esošie detālplānojumi un lokālplānojumi, veicot to integrēšanu teritorijas plānojumā, noteiktas ielu sarkanās līnijas Ķekavas pilsētas teritorijā esošajām ielām, izstrādāti vienoti teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi visai novada teritorijai, kā arī risināti daudzi citi jautājumi un uzdevumi, kas saistīti ar novada teritorijas attīstības plānošanu.


📢SIA “METRUM” aicina Ķekavas novada iedzīvotājus aktīvi iesaistīties teritorijas plānojuma izstrādē, sniedzot savus priekšlikumus un ieteikumus Ķekavas novada pašvaldībai līdz 2024.gada 10.oktobrim, kā arī turpināt sekot aktuālajai informācijai par teritorijas plānojuma izstrādes gaitu sekojošās tīmekļa vietnēs:

🔔www.metrum.lv , www.kekava.lv , www.geolatvija.lv

 

Scroll to Top