Veikti A.Deglava ielas izgāztuves rekultivācijas projekta galējie mērījumi

Dalīties sociālajos tīklos:

METRUM šajā projektā piedalījās visu tā realizācijas laiku, sākot jau no izpētes stadijas līdz pat projekta nodošanai. Uzņēmums projekta ietvaros veica pārvietojamā apjoma aplēses, gatavojot konkursa piedāvājumu un precizējošos aprēķinus. Vēlāk, jau projekta realizācijas gaitā,. METRUM speciālisti veica ikmēneša kontrolmērījumus, piegādājot būvkompānijai detalizētus mērījumus un ortofoto (fotokarti). Projekta noslēgumā tika veikti pēdējie kontrolmērījumi, kā arī sagatavots gala situācijas ortofoto (fotokarte) un aerofoto materiāls.
Projekta realizācijas gaitā “METRUM” pielietoja plašu tehnoloģiju spektru – topogrāfiskos uzmērījumus, aerolāzerskenēšanu un aerofotografēšanu, izmantojot bezpilota lidaparātu un lidmašīnu.
Būvkompānijas “Merks” realizētajā rekultivācijas projekta īstenošanas laikā tika pārvietoti 0,93 miljoni kubikmetri zemes, kas atbilst 75 tūkstošiem lielo autokravu, tika izveidots kalns gandrīz 36 metru augstumā, sakopta gandrīz 21 hektāru lielā izgāztuves platība, atbrīvojot vietu arī turpmākai apkārtesošās infrastruktūras attīstībai, kā arī tika īstenoti pasākumi vides piesārņojuma mazināšanai.
Atkritumu izgāztuve Augusta Deglava ielā tika izveidota 1956.gadā, bet 1973.gadā, kad tika izveidota izgāztuve Getliņos, tā tika slēgta, lai gan nesankcionēta tās izmantošana turpinājās vēl līdz pat astoņdesmito gadu beigām. Deglava ielas izgāztuves teritorijā līdz šim nebija veikti nekādi labiekārtošanas vai sakopšanas darbi.
Izgāztuves aerofoto pēc rekultivācijas

Uzturam kontaktus

Vairāk jaunumu

Scroll to Top